Proton Persona ada kualiti ker?

Kalau nak buat kereta baru, pastikan yang kereta tu betul-betul baru. Ni kereta Gen2 yang tak laku tu di ubah sikit sini sana, tarik bagi panjang sikit dah kata model baru. Kenapa nak tipu orang? Yang ni bukan Pesona, yang ni Gen 2. Kalau yang ni kata Gen3 la. Cuba korang tengok gambar gambar di bawah nie.
pes-1.jpgpes-3.jpgpes-5.jpgt.gif

Masalah dengan proton ialah, bila buat kereta mereka tak pikir pasal kualiti. Meraka pasang ikut syok sendiri. Bila orang beli, lekang sini, lekang sana. Power window rosak, central locking rosak, air masuk dalam dan banyak lagi la. Tengku Mahaleel, tak perlu lah nak cakap panjang lebar. Proton lingkup bukan pasal pengganti hang punya kerja. Perkara nie bermula dari pihak mereka sendiri. Ambil vendor vendor bebal plus bodoh. Sekarang jualan proton dan menurun, kenapa sebab rakyat dah kurang mempercayai kualiti proton. Sekarang nie, proton guna satu lagi teknik, kasi ade bonet belakang sikit, terus istihar nama keluaran model baru. Sepatutnya nama kereta tersebut Proton Gen2 sedan bukan nya model baru diberi nama Persona.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: